Tips als je een nieuwe fiets wilt kopen

 

Tips als je een nieuwe fiets wilt kopen

 

Fietsen is gezond. Het is wel belangrijk dat je fiets past bij jouw wensen en eisen. Een fiets die te groot of te klein is geeft lichamelijke klachten. Het is daarom belangrijk om eerst je wensen te bepalen voordat een nieuwe fiets koopt.

 

Wanneer wil je gaan fietsen?

 

Aan een fiets als dagelijks vervoer naar je werk stel je andere eisen dan aan een fiets om mee op het strand te rijden. Het is belangrijk dat je van tevoren bepaalt aan welke eisen je fiets moet voldoen.

Moet je iedere dag een fiks aantal kilometers fietsen voordat je op je werk bent en doe je dit ook met slecht weer dan kun je er over denken om een elektrische fiets aan te schaffen. Wil je een fiets voor af en toe boodschappen doen dan is dit niet nodig tenzij je gezondheid slecht is.

 

Let op de maat

 

Je kunt rugpijn krijgen van een fiets waarvan de maat niet past bij jouw lengte. Laat je hierover goed informeren voordat je een nieuwe fiets koopt. Je voorkomt hiermee blessures en het vergroot het plezier van fietsen.

 

Vergeet de remmen niet

 

Je kunt een fiets uitkiezen met terugtraprem of met een handrem. Bepaal voor jezelf wat je het prettigst vindt aan de hand van de functie van je fiets. Een terugtraprem is steviger. De kans dat hij kapotgaat, is kleiner, maar breekt de ketting van je fiets dan kun je ook niet meer remmen.

Wil je gaan fietsen op een heuvelachtig terrein dan is een handrem praktischer. Je kunt hiermee het remmen beter onder controle houden. Een terugtraprem kan door het veelvuldige gebruik bij heuvels oververhit raken.

 

De versnelling

 

Rijd je alleen korte afstanden dan is een extra versnelling niet belangrijk. Ga je wat grotere stukken rijden of zijn er heuvels dan kun je ervoor kiezen een fiets met versnellingen aan te schaffen.

 

 

©2024 Groot aanbod - vergelijken - Justabike.nl | Privacy statement