Vanaf welke leeftijd mag je een kind mee op de fiets

 

Vanaf welke leeftijd mag je een kind mee op de fiets?

 

De fiets is een makkelijk vervoermiddel om ook je kind op mee te kunnen nemen. Maar kan je je kind als baby dan al meenemen? En waar moet je dan rekening mee houden als je je kind mee neemt op de fiets. In deze blog lees je alles over het meenemen van je kind op de fiets. Vanaf wanneer je dat zou mogen doen en hoe je dat het meest veilig kan doen.

 

Mag je een baby op de fiets meenemen?

 

Voordat je een kind op de fiets in een voorzitje mee mag nemen moet het kind zelfstandig kunnen zitten. Een baby kan dat natuurlijk nog niet. Om een baby mee te kunnen nemen op de fiets is een frame op de markt gebracht, de Steco Baby mee. Op dit frame kan je een autostoeltje zetten.

Wanneer je gebruik maakt van een bakfiets of een fietskarretje kan je de baby ook in een autostoeltje meenemen. Een draagzak of draagdoek wordt afgeraden op de fiets. Mocht je onverhoopt vallen dan loopt het kind veel sneller een risico. Een bakfiets heeft als voordeel dat je er meer dan een kind in mee kan nemen. Als je meerdere kinderen hebt is het dan ook het meest verstandig om voor een bakfiets te kiezen.

 

Neem je je kind mee op een voorzitje of een achter zitje?

 

Het is erg gezellig om je kind mee te nemen op een voorzitje, maar wanneer je kind gaat groeien en zwaarder wordt is het veiliger om je kind in een achter zitje mee te nemen op de fiets. Het voorzitje is te gebruiken tot je kind het gewicht van 15 kilo heeft bereikt. Voor een achter zitje is dat 22 kilo. Dan hebben ze ongeveer de leeftijd van 6 jaar.

 

©2024 Groot aanbod - vergelijken - Justabike.nl | Privacy statement